top of page

Klantervaringen

20210530_104827.jpg

Roos 45 jaar (procesbegeleider Besluitvorming bij een gemeente)

“Wellicht herken je het. Alles lijkt goed op orde, niks om ontevreden over te zijn en toch klopt er iets niet helemaal voor je gevoel. Mist er iets. Met dat gevoel ben ik bij Karin terecht gekomen. Karin heeft me als het ware meegenomen op reis in mijzelf. Al pratende met Karin kwam ik erachter dat het bij mij ontbrak aan zelfcompassie. Een beetje 'lief zijn voor mijzelf' was mij totaal vreemd waardoor ik altijd over mijn grenzen heen ging om anderen te plezieren. Gesprekken met Karin zijn verhelderend. Al lopende door de natuur kon zij mijn gedachten ordenen en aan de hand van bepaalde inzichten liet zij mij inzien hoe ik wat meer voor mezelf kon kiezen (zonder dat ik daarmee anderen voor het hoofd zou stoten). Dit ging door middel van gesprekken of door metaforen uit de natuur. Deze metaforen waren verbazingwekkend treffend en meermaals een enorme eyeopener. Aan het begin van iedere wandeling liet ze mij altijd even 'landen' door een bodyscan te doen. Heel prettig want hierdoor had ik vaak wat meer rust in mijn hoofd om beter uiteen te kunnen zetten wat mijn gedachtes waren. Ik kan een wandelcoachtraject met Karin iedereen aanraden die met bepaalde vraagstukken zit en daar alleen niet uitkomt.

Karin is een nuchtere, doortastende coach en heeft het vermogen om op een heldere wijze inzichten te bieden.”

Marion, 55 jaar (praktijkondersteuner huisartsenpraktijk)

“Wandelcoaching, van het bestaan wel gehoord maar nooit bij stilgestaan wat het nu precies inhoudt. Karin deed de opleiding en had “oefenpersonen” nodig. Wij kenden elkaar nog niet zo lang, hadden een klik en ik vond het leuk en spannend om dit samen met haar aan te gaan. Mijn idee was 'al wandelend in de natuur mijn probleem bespreken'. Dat bleek iets te simpel gedacht.
Want hoe verrassend was het om te merken hoe Karin iedere keer de natuur erbij wist te betrekken, de elementen als metafoor te gebruiken en dit te vertalen naar de emotie van het moment. Details gaan je ineens opvallen. Het ondergaan van de natuur, die niet oordeelt maar waar je zo fijn in het moment kan zijn. Het samen praten maar ook zeker de stilte voelen.
De oefeningen die Karin onderweg doet en waar de natuur een rol in speelt geven je opmerkelijke inzichten.

In wandelcoaching zit structuur, reflectie, kaders en geeft daardoor houvast. Karin is een enthousiaste, doortastende coach. Zij luistert, stelt vragen, vraagt door en vat samen. Altijd op een respectvolle manier, waardoor er veiligheid ontstaat en dit is nodig om met elkaar het probleem uit te diepen. Een foto van haar krijgen na een wandeling van precies dat ene mooie, waardevolle moment, is een cadeautje.

Het probleem wat je wil bespreken kan groot zijn en impact hebben maar ook voor kleinere kopzorgen is wandelcoaching een goed instrument. In een aantal sessies kan, via mooie wandelpaden, je eigen pad ineens weer helder worden.”

Manon, 44 jaar (zorgmedewerker)

"Mijn beeld was een coaching gesprek al lopend in de natuur. Maar wel erg lijkend op een gewoon coaching gesprek. Wat het mooi maakte was dat het meer is dan alleen maar een coaching gesprek dat in de natuur plaatsvindt, maar dat Karin ook echt gebruik maakte van de natuur en deze inzette in de oefeningen. Wat erg fijn was om te ervaren was ook daadwerkelijk de kracht en toevoeging van de natuur. Terwijl we aan ‘het werk’ zijn ook de natuur kunnen ruiken, horen, zien en voelen. De rust. De metaforen die eruit te halen zijn. Beelden die ik mee kon nemen in latere momenten.

Ik heb het werken met jou als heel prettig ervaren. Je bent heel rustig en rustgevend met je stem. Je kan mij echt meenemen in je oefeningen waardoor ik uit mijn hoofd ging. Je voelde zonder oordeel aan en gaf mij mooie dingen terug die je bij mij waarnam en mij inzichten gaven. Een liefdevolle professionele begeleider die anderen meeneemt in hun proces zowel door te volgen als door de ander mee te nemen naar stukken waar degene nog niet gekeken heeft.

Naast goed samenwerken en echt zinvolle begeleiding was er ook ruimte om te lachen. Karin laat ook zichzelf zien in de begeleiding wat het makkelijker maakt voor mij om mijzelf ook te laten zien of kwetsbaar op te stellen.

Deze vorm van coaching zou ik iedereen willen aanbevelen die graag gecoacht wil worden en dit graag op een toegankelijke manier wil doen (de natuur nodigt uit en is mogelijk minder spannend dan in een binnenruimte). Daarnaast is het ook zeer geschikt voor mensen die snel in hun hoofd zitten: met deze vorm van coaching is het makkelijker om bij je gevoel te komen."

 

bottom of page