top of page
20210924_142906.jpg

Over mij

Al meer dan 20 jaar ben ik als leerkracht werkzaam in het onderwijs. Een baan waar ik nog steeds heel veel voldoening uithaal. Kinderen zijn heel inspirerend, super origineel en kijken met een open blik naar de wereld. Ze laten zich verwonderen en zien veel minder beren op de weg dan volwassenen; iets waar ik stiekem nog wel eens jaloers op ben.

Waar volwassenen een uitdaging uit de weg gaan uit angst om te falen, zijn kinderen niet bang om te vallen en weer op te staan. Om mij heen zie ik collega’s, vooral jonge, beginnende leerkrachten, worstelen met de torenhoge druk die ze ervaren. Nauwelijks hebben ze de tijd om iets nieuws eigen te maken en moeten ze vaak al voor de volle 100% meedraaien. Dat zal in andere vakgebieden, zoals de zorg, niet anders zijn. In het onderwijs kampen veel leerkrachten met stress-gerelateerde klachten.

Daarom begon ik in 2016 aan de post HBO-opleiding tot schoolcoach voor startende leerkrachten en heb deze in 2018 afgerond. Sinds 2017 ben ik werkzaam als gecertificeerde schoolcoach bij Ronduit Onderwijs in Alkmaar en coach ik, naast het lesgeven, collega’s op verschillende scholen.

Tijdens de lockdown wandelde ik veel en merkte hierbij wat een enorme positieve invloed de natuur op mijn gemoed had. In plaats van te denken wat er niet mogelijk was, zag ik wat er wel was. Veel tijd doorbrengen met mijn gezin en bewuster en zachter omgaan met mezelf.

Zodoende borrelde de vraag in mij op of ik het coachen en het wandelen niet kon combineren. Het antwoord vond ik in 2021 bij Het Coachbureau. Daar startte ik met de officiële opleiding tot wandelcoach. De opleiding sloot perfect aan bij wat ik al in praktijk met coachen deed, maar nu lekker buiten met een prominente rol voor de natuur.

In december 2021 heb ik ook bij Het Coachbureau de training gevolgd om de signalen van stress en burn-out te herkennen en hoe ik gerichte begeleiding en hulp hierbij kan aanbieden. 

Ik hoop je gauw te ontmoeten en met je op stap te gaan.

Karin Kolt.

bottom of page